Arduino

De Arduino is een leuke toevoeging op onze hobby en is een zeer veelzijdige mini computer die ondanks zijn beperking verrassende zaken kan. Zelfs voor leken onder ons is het spelenderwijs leren omgaan met dit soort technologie.

Een leuk voorbeeld wat op de ronde is laten zien van 9 maart is middels een potentiometer een led variabel te laten knipperen. Dit geheel is te vinden op deze site en kan met eenvoudige middelen gebouwd worden. Er zijn vele boards op Ebay Ali etc te vinden en voor minder als 10 euro kun je al vaak met een Arduino (Nano mini micro) breadboard en sensoren leuk spelen.

Software is veel te vinden en men noemt dat een 'Sketch' zoek naar eens op youtube / google naar Sketch in combinatie met een andere zoekterm van wat je zou willen doen.

Op Ebay staan ook veel extra toevoegingen die vaak 'Shield' genoemd worden zo heb je LCD displays / Druktoetsen etc etc...

Mochten er vragen zijn dan mail maar via deze site naar een van de beheerders...

Ps Veel andere leuke Arduino projectjes kun je ook vinden bij PA1BM.

Geen reacties

Reactie toevoegen

Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.
To leave a comment you must approve it via e-mail, which will be sent to your address after submission.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA