ESP32 - BME280 Weerstation

Zelf een weerstation maken ?! Dit kan vrij eenvoudig en draadloos via Wifi samen met een smartphone / tablet of PC natuurlijk.
Hoe ..... lees verder..
Zoals op de ronde vermeld is er een idee om een eenvoudig zelf bouw projectje te gaan starten met een ESP32 CPU board met een I2C sensor BME280. Deze kan temperatuur vochtigheid en luchtdruk meten (en via berekening dan ook de hoogte). Meer info is hier of hier te vinden. We kunnen dan samen spullen bestellen en dan samen bouwen en programmeren om zo onze kennis verder te verbreden. Op deze manier kan er dan kennis opgedaan worden met computer bordjes, I2C protocol en programmeren op een eenvoudige en speelse manier.
Mochten er nog meer mensen zijn meld je even op de contact pagina... Geschatte kosten ca €10. Dit ESP32 bordje kan later ook voor andere zaken weer gebruikt worden.

Mvg..

1 Trackback

Trackback-URI voor dit artikel

  • PI4NYM Clubstation Nijmegen 
    Nijmeegse ronde (op repeater)
    Voorlopig geen afdelings bijeenkomsten in het club gebouw vanwege Covid-19 maar elke dinsdag een radio ronde op de repeater van Nijmegen op 145.750 MHz Aanvang 20.30 uur. De repeater heeft geen CTCSS nodig en heeft een wurger van +/- 6 minuten. 02 febr ...

1 Reactie

Lineair

  • Jiri Wichern  
    Op dit moment zijn wij binnen de afdeling A35 bezig met het verzamelen van onderdelen voor een bouwpakketje voor dit weerstation. In eerste instantie zullen er tien bouwpakketjes beschikbaar komen. Ze zullen bestaan uit een NodeMCU v3 open-source clone bordje met CP2120 USB chip, een breadboard met setje dupont draadjes en 3,3/5v voedingsvoorziening en een BME280 sensorbordje (de versie met alleen i2c communicatie en geschikt voor 3,3V en 5V voedingsspanning). De geschatte kosten zullen 10 euro per setje bedragen (bij afhalen in Nijmegen). Eventuele opbrengsten komen ten goede aan de A35 clubkas. Op het moment dat alle onderdelen binnen zijn zal ik deze post updaten en kunnen geïnteresseerden zich aanmelden voor het kopen van een setje. Indien er meer gegadigden zijn dan verwacht zal er een tweede bestelling gedaan worden. Het kan echter wel enkele weken tot twee maanden duren voordat een nieuwe lading onderdelen binnenkomt vanwege de tijdsduur van Chinees containervervoer ;-)

Reactie toevoegen

Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.
To leave a comment you must approve it via e-mail, which will be sent to your address after submission.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA